7 geslaagde bedankjes voor de meesters en juffen

Nog even en het jaar zit er weer op. Het is gebruikelijk dat we dan een bedankje halen voor de meesters en juffen voor de goede zorgen van het afgelopen jaar. Maar wat koop je dit keer? Wij zorgen voor inspiratie! Hieronder vind je namelijk 7 geslaagde traktaties waarmee je altijd goed zit.

Wat geef je aan de meesters en juffen?

Met gemiddeld 20-30 kinderen per klas krijg je dus ook zoveel cadeaus aan het eind van het schooljaar. Dat kan behoorlijk veel zijn en je wil niet de dertigste mok zijn, om maar iets te noemen. In het kader van less is more zijn onderstaande tips dan ook gebaseerd op het idee dat je iets nuttigs wil geven waar de leerkracht écht iets aan heeft.

De leukste bedankjes voor de meesters en juffen? 7 tips

Regel een gezamenlijk cadeau

Deze optie is vooral heel praktisch: je hoeft er niet allemaal speciaal op uit om een cadeau te halen, omdat één of twee ouders dit op zich nemen. Samen kan je ook meer halen. Denk aan (een combinatie van):

  • waardebon van een lunchroom
  • borrelplank met lekkere hapjes
  • spel voor in de klas
  • waardebon van de plaatselijke speelgoedwinkel/speciaalzaak
  • een verwenpakket om mee te ontspannen in de vakantie (inclusief boekenbon)

Op die manier ondervang je meteen dat niet iedereen evenveel te besteden heeft en zich wellicht opgelaten voelt op die laatste dag. Je geeft het cadeau als klas. Hiervoor kan je een open tikkie sturen in de groepsapp, waardoor iedereen naar draagkracht kan geven.

Bloemen

Elke meester of juf een mooie bloem (bijvoorbeeld een roos) geven met daaraan een persoonlijke boodschap kan leuk zijn. Zeker wanneer je veel tijd op school doorbrengt en met de meeste van hen een goede band hebt. En wat dacht je van deze geweldige juffenbedankjes met een zaadmengsel in een linnen zakje? Beide opties zijn ook heel leuk in groep 8, als de kinderen afscheid nemen van alle leerkrachten. Daarmee geef je een lieve boodschap en help je meteen de natuur een handje.

Een persoonlijke kaart of tekening

Iets dat de meeste leerkrachten ook waarderen is een persoonlijke boodschap. Zeker als je wat meer tijd op school hebt doorgebracht afgelopen jaar en je kind op de een of andere manier wat extra begeleiding kreeg. Het kan dan prettig zijn om een kaartje te geven waarop je bedankt en beschrijft wat dit voor jullie betekende. De tekening is ook leuk, zeker als je kind echt dol is op een specifieke juf of meester.

Tijdschrift

Zeker als je de leerkracht iets beter kent, kan je ook wat extra leesvoer halen voor de komende zomervakantie. Kies voor een algemener blad (LINDA, Margriet, Cosmpolitan) als je het minder goed weet en specifieker (Formule 1, een blad van een specifieke voetbalclub of bijvoorbeeld TRUI) wanneer je de ander beter kent.

Een lekkere lunch

Iets dat ook leuk is om te geven, zeker als groep 8 op het punt staat om afscheid te nemen van school, is een extra lekkere lunch. Luxe belegde broodjes, een pan soep of een klein buffet met heerlijke hapjes die ze kunnen nemen.

Informeer voor de zekerheid of er speciale dieetwensen zijn en allergieën.

Miniverpakkingen

Een handige stelregel die je in je achterhoofd kunt houden wanneer je cadeaus koopt voor de meesters en juffen, is dat het geen jaren in de kast moet blijven staan. Deze tip sluit daar perfect op aan: lekkere verzorgingsproducten in miniverpakking doen het altijd goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker stukje zeep waarop de tekst ‘bedankt juf’ staat? Of een mini van Dove douchegel?

Plantjes (of bloemetjes)

Voor minder dan een euro kan je een klein potje vergeet-me-nietjes kopen (online) en bij woonwinkels of tuincentra verkopen ze vaak ook kleine cactussen of vetplantjes. Het hoeft dus, met andere woorden, niet heel groot te zijn. Maar het is wel leuk om te krijgen en net even wat anders dan anders!

Welke traktaties geven jullie meestal aan de juffen en meesters?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, pannatar – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven