Barend Bos | Natuur, spelen en genieten in Barendrecht

Soms kom je pareltjes tegen die je het liefst met niemand zou delen, zodat je ze alleen voor jezelf kon houden. Dat had ik toen we een dagje naar Barend Bos gingen, in Barendrecht. Vlak bij de Oude Maas kan je hier heerlijk genieten van de natuurspeeltuin en het (aangelegde) water. Leuk voor jong en oud!

Wat vind je bij Barend Bos?

Waar je ook kijkt, alles is groen en heerlijk uitgestrekt. Je kan aan de oever van een watertje liggen kinderen leven zich uit op de toestellen van de natuurspeeltuin en met lekker weer kan je spelen op één van de aangelegde strandjes. Intussen kan je als ouders relaxen op een picknickkleed of aan één van de picknicktafels in het gebied, of met je kind door de natuur struinen. Kortom, het is een heel veelzijdig gebied waar je met kinderen in verschillende leeftijden (van dreumes tot puberteit) terecht kan.

Let uiteraard goed op met het water! Het is niet schoon en er zijn meerdere gevallen bekend van kinderen die na afloop van een middagje in het water last kregen van rode vlekken en bultjes.

Barend Bos Barendrecht

Wat maakt Barend Bos zo’n geweldige plek?

Voorop staat de natuur. Er zitten tal van verschillende vogels, Rose vond – heel handig – een bosje hondsdraf toen haar neefje in de brandnetels belandde met zijn voet en ze gingen lekker pootje baden om af te koelen op een zonnige dag (pas na thuiskomst ontdekte ik dat dit eigenlijk niet slim is, omdat het water daar dus niet geschikt voor is). Op het strandje kunnen kleinere kinderen spelen, grotere leven zich uit op de vele klim- en speeltoestellen.

Persoonlijk vond ik het ook heel mooi dat de plek uitdaagt. Zo vond May (5) de stapstenen in het begin best spannend. Ze liggen best ver uit elkaar, waardoor ze bang was in het water te vallen en dus op handen en voeten naar de overkant ging. Maar haar neefje van vier zei: ‘Ik vind het ook spannend, maar ik doe het gewoon!’ Niet veel later zag ik haar toch de stap wagen. Opgetogen riep ze naar me dat ze het toch kon. Dat is toch mooi? Je leert jezelf overwinnen en dat is natuurlijk precies de kern van waarom buitenspelen zo goed is voor kinderen.

We hebben er ongeveer van 10.00 tot 14.30 uur gezeten, maar dat had makkelijk nog langer kunnen zijn. Ze vermaakten zich prima. Ze renden de hele dag rond op blote voeten, probeerden hun grenzen te verleggen, gingen op avontuur ‘op zoek naar de gouden haas’ – vanwege de bronskleurige keuteltjes die ze vonden – en gingen met het trekvlot naar de overkant en weer terug.

Tip: bezoek ook de kinderboerderij aan de overkant

Wil je graag iets doen en daarna relaxen aan de waterkant terwijl je kinderen spelen? Dan is recreatieboerderij De Kleine Duiker een aanrader. Je kan hier dieren aaien of genieten van de vlindertuin, maar ook kano’s huren voor een tochtje door het omringende natuurgebied. Verder kan je hier een picknickpakket bestellen voor groepen vanaf tien personen (mail dan uiterlijk 48 uur van tevoren; kosten € 10,00 per persoon).

Barend Bos barendrecht wat doen leuk kinderen

Eetgelegenheden

Vlakbij vind je Polderzicht. Hier kan je terecht voor verschillende koude broodjes, salades en warme gerechten. Prijzen zijn vanaf € 8,95. Iets verder, op ongeveer vijf minuten rijden, vind je Pannenkoekrestaurant De Oude Maas. Je kunt eventueel je pannenkoeken ophalen en met de kinderen picknicken bij de speeltuin. Maar ook gewoon van de gelegenheid gebruik maken en spontaan uit eten gaan met je kinderen. Andere eetgelegenheden liggen net iets verder weg (zoals in het centrum van Barendrecht en Croissanterie Reijerwaard bij de Woonboulevard).

Adresgegevens

3e Barendrechtseweg 515
2991 SH Barendrecht
(Op ca. 5 minuten afstand van de A29)

Parkeergelegenheid vind je naast de speeltuin (op bovengenoemd adres) en aan de overkant, bij De Kleine Duiker. Ga je met de fiets? Dan kan je die meer richting de strandjes kwijt.

Zijn jullie al eens bij Barend Bos geweest? Hebben jullie ook zo’n heerlijke dag gehad in deze natuurrijk omgeving?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven