Tip! Stedentrip naar Barcelona met Kinderen

Barcelona is een geweldige stad om met je kind te bezoeken. De stad biedt een overvloed aan culturele attracties, unieke architectuur (denk aan Gaudí), prachtige stranden en verrukkelijk eten. Maar wat dacht je ook van indrukwekkende straatartiesten die je kind ongetwijfeld geweldig vindt om te zien, zoals de levende standbeelden. Kortom, Barcelona is een perfecte stedentrip om met kinderen te ondernemen. Zowel voor hen als voor jou wordt het een onvergetelijke reis!

Reizen naar Barcelona

Vanuit Nederland kun je vanaf Amsterdam (Schiphol), Rotterdam en met Transavia naar Barcelona vanaf luchthaven Eindhoven. De goedkoopste, maar iets minder snelle optie is vliegen naar Girona en vanaf daar een bus nemen vanaf Girona-Costa Brava naar Estació Nord in Barcelona, deze rit duurt een uur en tien minuten.

De leukste attracties in Barcelona

Barcelona heeft talloze attracties en bezienswaardigheden die de aandacht van kinderen zullen trekken. Een bezoek aan de Sagrada Família is bijvoorbeeld een must; deze enorme basiliek met zijn unieke architectuur is een van de meest indrukwekkende gebouwen die je in Barcelona zult zien. De bouw is nog altijd niet klaar en wordt gefinancierd vanuit giften en de toegangskaarten die je kunt kopen om de kerk van binnen te bekijken. Vervolgens kan je het interessante Park Güell bezoeken, waar je meer van Gaudí’s architectuur kunt bewonderen. Vergeet niet vooraf kaarten te reserveren. Het is een populair park waar veel toeristen op af komen en de kans is groot dat je anders voor niets die kant op reist.

Een van de meest bekende straten in Barcelona is verder La Rambla (ook bekend als Las Ramblas), die vol is met toeristen, verkopers, lokale bewoners, kunstenaars en performers. Hoewel het misschien willekeurig lijkt, hebben alle levende standbeelden op La Rambla hun eigen specifieke locaties en tijden om te werken. Alternatief is de Avinguda Portal de l’Angel – een brede winkelstraat met straatartiesten. Via deze route kom je langs de Cathedral de Barcelona en vervolgens in authentieke straatjes terecht. Om hier te komen kan je heel gemakkelijk met het openbaar vervoer in Barcelona reizen en uitstappen bij Plaça de Catalunya – wat op zichzelf ook een mooie plek is met verschillende standbeelden.

Over de straatartiesten

Er zijn 27 artiesten verdeeld in twee groepen, ’s ochtends en ’s avonds, en elke artiest moet een vergunning krijgen om op te treden. Wanneer iemand geld in de hoed of het portemonnee van een standbeeld gooit, verandert het standbeeld van positie of laat hij een onervaren voorbijganger schrikken, afhankelijk van het karakter of de act die wordt gespeeld. La Rambla, een drukke straat in Barcelona, is de thuisbasis van veel levende standbeelden die populair zijn bij toeristen. Sommige van deze standbeelden zijn onlangs verplaatst naar een minder bezocht deel van de straat om criminaliteit te verminderen.

Waterpret op het strand

De stranden van Barcelona zijn perfect voor een dagje zonnen en zwemmen. De meeste van deze stranden zijn ruim en rustig, waardoor ze de perfecte plek zijn om te ontspannen met het hele gezin. In de buurt van het strand kan je bovendien lekker eten.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Soloviova Liudmyla – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven