Heerlijk! 5x bakken met je kind in Sinterklaassfeer

Dat de pepernoten ergens in augustus al in de schappen stonden is wat overdreven, maar zo aan de vooravond van de intocht kan je best van de nood een deugd maken: dit is de perfecte tijd om alvast een beetje in de Sintsfeer te komen en lekker te gaan bakken met je kind. Maar wat? Wij verzamelden 5 heerlijke recepten waarmee je zo aan de slag kan.

5 lekkere Sinterklaasrecepten om te maken met je kind

Kruidnootjes

Je kan een kant-en-klare pot halen bij Hema of een andere zaak, waar je alleen nog maar boter aan toe hoeft te voegen of zelfs pakken die alleen nog wat water kunnen gebruiken. Maar minstens zo leuk is zelf je kruidnootjes maken. Dit is perfect om te doen met kinderen. Ze zijn vaak best een tijdje zoet met het in elkaar kneden van de spectaculairste kruidnootjes, snoepen intussen nog wat deeg en hebben een geweldige middag. Zet er een leuk muziekje bij op en je middag is compleet!

Witte chocolade cheesecake met kruidnootjes

Hoe lekker wil je het hebben? Een witte chocolade cheesecake met kruidnoten en karameltwist – die moet je gewoon proberen. Het klinkt wellicht spectaculairder dan het is: het recept is makkelijk te volgen. De kinderen kunnen lekker mixen en afwegen, jij houdt toezicht. En als traktatie kan je van je eigen cheesecake snoepen. Wat wil je nog meer?

Sinterklaas cupcakes

Voor Sinterklaascupcakes heb je eigenlijk alleen maar een standaard cakerecept nodig waar je vervolgens nog wat extraatjes aan toevoegt. Van 200 gram boter, 200 gram suiker, 4 eieren en 200 gram meel maak je genoeg beslag voor 12 cupcakes én om nog een beetje te snoepen. Door het beslag kan je lekkere ingrediënten doen die passen bij deze tijd van het jaar:

  • Kaneel en/of speculaaskruiden
  • Stukjes speculaas
  • Fijngehakte blokjes chocola

Als topping kies je voor marsepein of een toef botercrème. Maak het af met kruidnootjes (misschien je zelfgemaakte wel) of een stukje speculaas en dan smullen maar!

Warme chocolademelk met zelfgemaakte speculaas

Aan het eind van de dag snak je naar iets lekkers. Warme chocolademelk is zo gemaakt, speculaaskoek bak je één keer om er daarna nog een week plezier van te hebben. Hoe?

Warme chocolademelk

  • 200 milliliter (half)volle melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 1-2 eetlepels cacao

Maak een klein papje van de cacao, suiker en een scheutje melk. Breng de rest van de melk vervolgens aan de kook. Zodra het begint te borrelen draai je het gas lager en voeg je het cacaomengsel toe. Even roeren en je bent klaar!

Alternatief: kook 200 milliliter melk in een pannetje. Schenk het daarna in een kom bij ca. 40-50 gram (pure) chocola en roer door.

Zelfgemaakte speculaas

Online staan een aantal lekkere recepten, zoals deze:

Voor de brokken heb je geen speciale speculaasplank nodig, voor de koekjes het liefst wel – al kan je natuurlijk ook kiezen voor een andere vorm met je kinderen en ze lekker zelf hun gang laten gaan.

Appelkruimeltaart met kruidnoten

Hoe lekker is dit? De dagen worden steeds korter, we trekken ons meer terug in huis. En wat is er dan lekkerder dan de geur van zelfgemaakte appeltaart? In dit geval met een kleine Sinterklaastwist, want aan de bovenkant strooi je niet alleen deeg maar ook fijngemaakte kruidnoten. Het recept vind je hier en met onderstaande video kan er niets meer misgaan!

Hebben jullie ook zo’n trek gekregen? We zijn benieuwd wat jullie gaan maken, laat je het weten in de reacties? Of tag @demamagids op Instagram!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven