Badpak of bikini na de bevalling? Zo kies je de juiste

Een bevalling verandert veel: de manier waarop je je leven indeelt en beleeft, maar ook je lichaam is anders dan voorheen. Nu de zomer langzaam in aantocht is, kom je voor een nieuwe keus te staan. Ga je voor een badpak of bikini na de bevalling? En waar baseer je die keuze op? In dit artikel hopen we je te helpen aan mooie nieuwe swimwear waarin je straalt!

Badpak of bikini na de bevalling: hoe kies je?

Eigenlijk is er maar één ding belangrijk en dat is dat jij lekker in je vel zit – ongeacht wat je draagt. Hoe hard sommige vrouwen ook roepen dat iedereen er mag zijn (iets dat we op geen enkele mogelijke manier willen ontkrachten), het schiet niet op als je bijna huilend je nieuwe bikini aantrekt en niet verder durft dan je eigen achtertuin.

Houd een paar zaken in je achterhoofd:

  1. Voor elk figuur zijn er bikini’s en badpakken die je pluspunten benadrukken en eventuele onzekerheden verdoezelen.
  2. Omarm je nieuwe lijf en laat het oude los. Dat kan een innerlijk proces zijn dat niet in een halve lente is opgelost, maar is belangrijk om aan te gaan. Op een dag wil je toch gewoon in de spiegel kijken en gelukkig zijn met wat je daar ziet?
  3. Neem een eerlijke, maar positieve vriendin mee naar je passessie en laat haar je helpen een model te kiezen dat bij jouw figuur past. Zo maak je er een leuke ervaring van en dat kan je na afloop prima vieren op een terrasje.

Laat de lente en zomer maar komen!

Waarop kan je letten bij het kopen van swimwear na de bevalling?

Durf een bikini aan te trekken

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je iets wil kopen voor komende zomer, maar probeer het toch maar. Tegenwoordig zijn de modellen zoveel meer uitgebreid dan vroeger, waardoor je makkelijker iets vindt naar je smaak én maat. Denk aan broekjes met een hogere taille, maar ook een balconette top kan je borsten mooier uit laten komen.

Houd de juiste maat aan

Om je nieuwe maat te leren kennen, is het belangrijk dat je meet. Want: meten is weten, ook als je bikini’s gaat shoppen. Misschien zijn je borsten een cupmaat gegroeid of geslonken, je heupen kunnen een andere breedte hebben sinds de bevalling en ook je taille is misschien anders dan voorheen. Zelfs als je confectiemaat gelijk bleef. Door de juiste maat te kiezen, vind je sneller swimwear die bij je nieuwe lichaam past.

Kies voor prints

Komende lente en zomer mag er veel. Of je nu kiest voor een gouden bikini en glitters, pasteltinten of juist opvallend neon – het kan bijna niet gek genoeg. Laat dat zwarte badpak dus gewoon eens links liggen en kies voor iets waarin je gezien mag worden.

Koop een (bijpassende) pareo

Misschien zit je wel lekker in je vel in je bikini wanneer je op een strandstoel luiert, maar voelt het nog ongemakkelijk om even richting de strandtent te open zonder bedekking. Koop dan een mooie (bijpassende) pareo die je snel kunt omslaan. Ook ideaal voor de momenten dat je na het zonnen nog even wil nagenieten van een borrelplank met vrienden of diner aan zee.

Wat vind jij het fijnst om te dragen na de bevalling: een badpak of bikini?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Kitreel – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven