Badkamertrends 2022: meer luxe, rust en natuur

Het duurt nog een paar maandjes, maar het is op interieurgebied goed om ons vast klaar te gaan maken voor het nieuwe jaar. In dit geval specifiek voor de badkamer. Wat 2022 gaat brengen? Wij verzamelden een paar belangrijke trends waarmee je lekker aan de slag kan.

Badkamer trends 2022: dit kan je verwachten

Luxe gevoel

We willen de luxe van een hotel doortrekken in ons eigen huis. Denk aan zware, weldadige handdoeken van biologisch katoen, accessoires die niet zouden misstaan in de gemiddelde suite en kleuren en metalen die tot de verbeelding spreken. In 2022 is een gouden kraan bijvoorbeeld echt een musthave, maar ook een mat zwarte wastafel of chromen accenten.

Klaar voor de toekomst

In de badkamer maken we ons klaar voor de toekomst. Aan de ene kant door te kiezen voor milieuvriendelijkere oplossingen, zoals waterbesparende douchekoppen en, in de basis, meer natuurlijke materialen. Aan de andere kant natuurlijk ook met extra luxe toevoegingen als een kleine televisie of muziekinstallatie. Je kan het zo gek niet bedenken, of het is ontwikkeld voor je badkamer.

Badkamer en slaapkamer ineen

Je ziet steeds vaker dat mensen de wand tussen bad- en slaapkamer verwijderen en op die manier één ruimte creëren waar ze tot rust kunnen komen. Daardoor komt je bad automatisch in de buurt van je bed te staan. Denk er een prachtig uitzicht bij op het bos of een andere rustgevende omgeving en je wil toch nergens anders meer zijn?

Rust

Of je nu nog thuiswerkt of op kantoor zit, aan het eind van de dag wil je niets liever dan wegzakken in een bad vol bubbels en helemaal tot rust komen. De trends voor 2022 spelen daar grif op in. Kies daarom voor rustige kleuren in je badkamer, mooie aardetinten en een eenheid in de keuzes die je maakt. Door alles op elkaar af te stemmen, creëer je een fijne sfeer. Wil je iets extra’s? Ook komend jaar kan je nog steeds planten neerzetten voor dat natuurlijke gevoel in huis.

Trendkleuren voor de badkamer

Opvallende ontwikkeling is de combinatie met een witte tegel omlijst door gekleurde voegen. Ook glitters mogen in de badkamer. Toch iets te heftig? Dan kan je gelukkig ook prima kiezen voor iets rustigers. Doordat de hang naar luxe en rust anno 2022 bijvoorbeeld groter is, zie je dat terug in de trendkleuren. Vooral aardetinten zijn komend jaar populair, net als groen (in de vorm van planten, maar ook meubilair).

Welke trend spreekt jou het meest aan?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven