Van ‘gewone’ badkamer naar je eigen spa in 5 stappen

Het leven is druk. Hoezeer je je misschien ook voorneemt om eens een stapje terug te doen, in de praktijk blijkt dat vaak best lastig. Denk aan een dagje naar de spa – iets dat al tijden op je verlanglijstje staat, maar wat er niet van komt. Vanaf nu is het anders! Als jij niet naar de spa kan, dan haal je de spa toch gewoon naar je toe? In dit artikel nemen we je mee naar dé musthaves om van je badkamer een plek te maken waar je heerlijk thuiskomt. En we kunnen vast verklappen: dat is makkelijker dan het lijkt!

Maak van je badkamer een spa

Inloop-regendouche

Heb je geen ruimte voor een bad of hou je niet van urenlang badderen? Dan is de inloopdouche natuurlijk een perfect alternatief. Klinkt misschien als een groot project, maar een inloopdouche creëren is in de praktijk eigenlijk vrij eenvoudig. Je kunt namelijk kiezen om één mooie, glazen douchewand te plaatsen en klaar ben je. Voordeel daarvan is dat je in luxe kunt douchen, liefst natuurlijk met regendouchekop, maar zonder de nadelen van een douchecabine (met het opstaande randje).

Handige badkamermeubels

Zorg voor een ruim badkamermeubel waarin je alle spullen kunt opbergen. Hoe minder producten er immers door de badkamer zwerven, des te rustiger het oogt en des te groter de kans dat je tot rust komt. Kies voor brede lades, maar ook voor kunststof bakken waarin je alles kunt sorteren. Denk aan je make-up spulletjes, crèmes en andere huidverzorgingsproducten bij elkaar, maar ook je sieraden of handdoeken voor je haar kun je op die manier netjes wegleggen. Zo creëer je een badkamer waarin rust overheerst en alle zichtbare producten een toevoeging zijn op je interieur.

Bespaar niet op accessoires

Ze zijn soms de ondergeschoven kindjes in het aanpakken van een ruimte. En dat is zonde. Juist die prachtige matzwarte wastafelkranen en een bijpassende waskom kunnen het verschil maken. Wat je eigenlijk voor ogen zou moeten hebben bij de verbouwing van je badkamer is een gevoel van thuiskomen. Elke keer dat je gebruik maakt van de douche, zou je de rust van een spa moeten ervaren en lekker ontspannen.

Dus ja, denk zeker twee keer na over de keus die je maakt (geld kan je immers maar één keer uitgeven), maar nee, kies niet voor de goedkoopste optie vanwege het geld. Gun jezelf het fijne gevoel van die net wat duurdere kraan. Je bent het waard! En vergeet ook niet dat het zich vanzelf uitbetaalt in de pure ontspanning die je ervaart na het nemen van een uitgebreide douche.

Zachte, luxe handdoeken

Het voelt misschien gek om een behoorlijk bedrag neer te tellen voor je handdoeken, en – toegegeven – als je jonge kinderen hebt kan je beter nog even wachten. Maar het gevoel dat je krijgt als je zo’n zware, luxe en zachte handdoek uit je kast pakt is onbetaalbaar. Je waant je echt even in een spa en komt heerlijk tot rust. Ditzelfde geldt trouwens ook voor gastendoekjes en washandjes of sponzen. En wat dacht je van een mooie houten borstel die je kunt ophangen?

Koop luxe verzorgingsproducten

Tot slot de verzorgingsproducten zelf. Kies je voor een wat duurder, luxer product dan voegt dat echt iets toe aan je hele ervaring. Stel je maar eens voor hoe je thuiskomt na een drukke dag (of, in geval van thuiswerken, hoe je naar boven loopt). Je voelt je gestrest, moe en wil gewoon even rust. Je nieuwe badkamer met inloopdouche, mooi meubel en de luxe accessoires brengen al een lach op je gezicht. Maar wat echt helpt is als je je vervolgens wast met een rijk badschuim en na afloop insmeert met die heerlijke bodylotion. Het is een moment voor jezelf dat slechts uiterlijk een halfuur duurt, maar waardoor je na afloop weer de hele wereld aan kan. Gun het jezelf!

Heb jij een fijne badkamer waarin je helemaal tot rust komt? Of wil je ook graag een eigen spa creëren thuis?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven