Is jullie badkamer ook geschikt voor een regendouche?

Misschien heb je weleens staan wegdromen in een hotelbadkamer onder de regendouche, verzuchtte je daarna dat je dat ook wel zou willen, maar uiteindelijk deed je het niet? Dan is dit artikel er voor jou! Want mogelijk is jullie badkamer prima geschikt om een regendouchekop te installeren en die hotel-ervaring in je eigen douche binnen handbereik. Lees snel verder om te zien wat de opties zijn.

Past een regendouche in jouw badkamer?

Heb je voldoende ruimte?

Eigenlijk zijn twee elementen echt van belang wanneer je een regendouche in je eigen badkamer zou willen hebben. Allereerst moet je een voldoende hoge badkamer hebben. Een regendouchekop moet namelijk, anders dan een ‘normale’ minstens 90 centimeter boven de thermostaat hangen en 30 centimeter boven het hoofd van je langste gezinslid. Dit om de optimale ervaring te creëren, al mag meer natuurlijk altijd. Daardoor is het dus belangrijk dit eerst goed op te meten voor je een aanschaf doet. Ook monteer je een regendouche altijd aan de stang, waardoor je ook voldoende ruimte moet hebben tussen plafond en regendouche. Tot slot is het belangrijk dat er ruimte is voor je douche accessoires. Meet alles dus vooraf goed uit om de juiste keuze te kunnen maken.

Is de cv-ketel geschikt?

Een tweede belangrijke voorwaarde voor een regendouche is dat je cv-ketel dit aan kan. Er is namelijk meer waterdruk nodig, waardoor je in elk geval minimaal een cv-ketel moet hebben met klasse CW5. Bijkomend voordeel is dat deze ketels ook minder temperatuurverlies kennen wanneer je zowel de douche als een warmwaterkraan aanzet, dus een overweging die je sowieso zou kunnen maken. Het verhoogt je douchecomfort namelijk enorm, al is de CW4 zuiniger.

Waarop kun je letten als je een regendouche koopt?

Eco-stand

Als de hoeveelheid water die een standaard regendouche verbruikt je dwarszit, weet dan dat je ook waterbesparende regendouches kunt kopen. Deze verbruiken een vergelijkbare hoeveelheid water als een reguliere douchekop zonder ecostand. Daarbij is het goed om in je achterhoofd te houden dat je doorgaans geen uur onder je regendouche gaat staan, maar dat het een fijne en luxe toevoeging is op je douche ervaring. Niet voor je dagelijkse douche, ’s ochtends vroeg, wél voor je ontspanmoment in het weekend.

Hiernaast zou je een tweedekans douchekop kunnen overwegen: dit zijn producten die met een extra korting worden aangeboden omdat het uiterlijk misschien niet volledig perfect meer is, maar de werking natuurlijk wel. Hierdoor krijg je topproducten voor een lagere prijs. Bovendien is het beter voor het milieu om producten een tweede kans te geven.

Handdouche

Het is verstandig om naast een regendouche ook te kiezen voor een handdouche. Je hebt veel modellen op de markt die dit combineren. Het voordeel van een aparte handdouche is dat dit makkelijker is wanneer je je haar moet wassen, maar ook voor je dagelijkse snelle douche. Ook vinden kinderen een regendouche soms wat heftig – zeker als ze sowieso al moeite hebben met douchen. Een handdouche is dan een stuk praktischer. Net als de momenten dat ze thuiskomen van het buitenspelen met een halve zandbak in hun haren. Tot slot is deze in hoogte verstelbaar, waar een regendouche dat niet is.

Hebben jullie thuis een regendouche? Koos je voor een vierkant of rond model en wat waren daarvan de voordelen voor jou? We lezen graag jullie ervaring terug in de reacties.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©MIA Studio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven