Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Zo maak je een fijne ruimte van jouw badkamer

De tijd dat een badkamer alleen praktisch moest zijn, is voorbij. De badkamer is een plek om tot heerlijk rust te komen en te ontspannen. Wil je een fijne badkamer creëren? Lees dan snel verder en ontdek hoe je een fijne badkamer creëert met een goede regendouche, een donkere douchewand en sfeervolle verlichting. 

Zo creëer je een fijne badkamer

Regendouche voor rust

Denk even aan de ontspanning die je voelt in een luxe hotelkamer. Van de dikke donzen dekbedden tot aan de regendouche – alles draagt bij aan het gevoel dat je echt even goed kan bijkomen van de drukte van alledag. Inmiddels kan je gemakkelijk een eigen regendouche kopen.

Of het duurder is dan ‘normaal’ douchen? Nee, dat hoeft gelukkig niet. Je kunt namelijk tegenwoordig waterbesparende regendouches kopen. Deze verbruiken aanzienlijk minder water per douchebeurt (8 liter per minuut tegenover de 20 liter van een normale regendouchekop), zonder af te doen aan de waterdruk en gevoel van weldadige luxe.

Creëer rust met een donkere douchewand

Naast rustgevende voorzieningen, is ook een rustige en luxe uitstraling belangrijk. Overweeg daarom een zwarte douchewand in je inloopdouche. Hiermee creëer je een afgesloten ruimte van de rest van de badkamer en heb je meer privacy. Daarbij staat het ontzettend mooi en biedt exact wat je nodig hebt om heerlijk te kunnen bijkomen.  

Tip! Heb je een kleine badkamer? Dan is het niet aan te raden om te kiezen voor een donkere douchewand of douchecabine. Overweeg dan een douchewand van mat glas, voor hetzelfde effect. 

Sfeervolle verlichting

Fel ligt oogt en voelt hard. Wie een fijne plek wil creëren, en dat wil je in de badkamer, kiest voor sfeerverlichting. Verwerk dimbare inbouwspotjes in het plafond en hang sfeervolle wandlampen aan de muur. Wanneer je je moet scheren of je je gezicht wil opmaken, kun je de lampen feller zetten. Wanneer je tot rust wil komen, dim je de verlichting tot de ruimte aangenaam oogt. 

Er is natuurlijk niets sfeervoller dan kaarslicht. Plaats een mooie kandelaar met een (veilige) kaars in de ruimte en steek deze a2an, wanneer je in bad gaat. Dim daarnaast de verlichting en kom helemaal tot rust. 

Voorkom troep met voldoende opbergruimte

Rommel zorgt voor onrust. En onrust is nu net wat we niet willen, wanneer we willen ontspannen na een lange dag. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Denk hierbij aan een ruim wastafelmeubel en een dubbele kolomkast. Hier kun je alle toiletartikelen, handdoeken en overige spullen in kwijt. 

Ruim alle spullen die niet in de badkamer thuishoren op, zet het wc-papier achter deuren en hang je handdoek netjes aan de muur. Je zult zien dat de ruimte rustig oogt en fijn aanvoelt. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Alena Ozerova – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids