In bad gaan in een kleine badkamer? Het kan!

Bad in kleine badkamer

Vaste baden bijna onmogelijk

Binnen een kleine badkamer geldt de stelregel dat je ruimte zo open mogelijk houdt. Een vaste badkuip is daarom eigenlijk geen optie: het oogt al snel propperig, als het überhaupt past. Toch is het mogelijk om lekker ontspannen te badderen als je een kleine badkamer hebt. Hoe? Bij Hello Bath kan je opvouwbare badkuipen kopen in verschillende formaten. Ideaal! Zeker als je kinderen hebt: je hoeft geen apart babybadje meer te kopen, omdat die hier ook veilig in kunnen zitten. Hoe simpel het werkt zie je in het filmpje hieronder.

Waarom een opvouwbaar bad?

Misschien heb je nog twijfels, maar denk eens in hoe simpel het is.

  • Je opvouwbare badkuip zet je naast je wasmachine en droger, zodat hij na gebruik uit het zicht is.
  • De kinderen kunnen heerlijk badderen na een lange stranddag of als ze moeten opwarmen na een dag buitenspelen.
  • Het is financieel voordeliger om meerdere kinderen in één bad te laten zitten dan iedereen apart te laten douchen (en in veel gevallen ook een stuk gezelliger).
  • Wel de lusten, niet de lasten: je hoeft geen ruimteverslindende badkuip in je badkamer te laten monteren, maar kan wel heerlijk in bad.
  • In de zomer kan je het bad gemakkelijk buiten zetten op je terras.

En overtuigt dat je nóg niet? Lees hieronder dan verder wat de voordelen van in bad gaan zijn ten opzichte van de douche.

De voordelen van in bad gaan

Goed voor je gezondheid

Uit onderzoek van de Universiteit van Loughborough blijkt dat een heet bad ontstekingsremmend werkt. Hoewel dit onderzoek eigenlijk gericht was op het punt hieronder (verbranden van calorieën), ontdekten ze het bad een gunstig effect had op de gezondheid van de proefpersonen. Naast de ontstekingsremmende werking gingen ook de glucosewaarden erop vooruit.

Calorieën verbranden

Als je het bovenstaande onderzoek leest, zal je lezen dat je flink wat calorieën verbrandt tijdens een heet bad. Een uurtje badderen staat, wat dat betreft, gelijk aan een halfuur stevig doorstappen. Uiteraard blijft het aan te raden om regelmatig te bewegen, maar het is een fijne gedachte als je vanmiddag nog een paar koekjes te veel gegeten hebt.

Minder stress

Uit ander onderzoek blijkt dat in bad gaan de toename van serotonine bevordert en het zorgt bovendien voor een ontspannen gevoel. Dat maakt dat je de stress figuurlijk van je af kan voelen glijden zodra je in bad stapt.

Betere nachtrust

Na een lekker warm bad voel je je niet alleen ontspannen, maar ook een beetje rozig. Daarom is het een perfect huismiddeltje tegen kinderen met lichte slaapproblemen. Een bad kan dan soms wonderen doen. Vooral lavendel staat bekend om haar kalmerende en slaapondersteunende eigenschappen. Gebruik hiervoor speciale badolie. Laat je bij jonge kinderen en baby’s voorlichten door een specialist op dit gebied.

Milieuvriendelijk in bad?

Dagelijks in bad is minder goed voor het milieu dan wanneer je steeds een korte douche neemt, dat mag duidelijk zijn. Maar wist je dat in bad gaan in een aantal gevallen wél beter is voor het milieu? Bijvoorbeeld wanneer je meerdere jonge kinderen hebt die bij elkaar in bad kunnen. Of als je het buitenbad vervangt door een opvouwbaar bad, zoals een bad van My Hello Bath. Ook als je in de wintermaanden weleens langdurig doucht, kan je beter lekker in bad gaan zitten. Kortom, als je af en toe in bad gaat is er echt geen man overboord! En met een opvouwbaar bad kan dat dus ook gewoon in de kleinste badkamers. Veel plezier!

Hebben jullie een bad thuis? Of lijkt zo’n opvouwbaar bad je wel wat voor jullie (kleinere) badkamer?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Fuller Photography – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven