3 redenen waarom De Bachelor België leuker is

De Bachelor: een veel besproken programma van RTL/Videoland waarin een zogenaamd ‘gewilde, geschikte’ vrijgezel op zoek gaat naar de liefde. Hij deelt wekelijks rozen uit, elke week één (of enkele) minder. Net zolang tot hij de laatste roos mag geven aan de liefde van zijn leven, zoals dat in elk geval lijkt na weken vol perfecte dates in een land waar de zon (bijna) altijd schijnt. Dit jaar mogen Thomas (StukTV) en Fabrizio (Temptation Island, zowel verleider als kandidaat) hun geluk beproeven. Waarom die laatste versie leuker is?

***LET OP! Kan spoilers bevatten***

De Bachelor België wil je zien om deze 3 redenen

In België gebeurt het

Echt, je zou je als kandidaat bijna beledigd voelen als Fabrizio niks met je doet. Hij heeft namelijk binnen de kortste keren een heleboel kusjes uitgedeeld en gaat, als klap op de vuurpijl, met alle finalisten naar bed. Je zou het een vergelijkend warenonderzoek kunnen noemen. En daar kan je iets van vinden, maar feit blijft natuurlijk dat je dit programma niet kijkt om inhoudelijk gefilosofeer over Tolstoj. Er gebeurt in elk geval genoeg! Al was de zogenaamde liefdesverklaring van Thomas aan Maureen in de finale ook niet mals; het is de overweging waard om alleen die aflevering te kijken.

In België balen de meeste vrouwen oprecht als ze weg moeten

Ja, in de Nederlandse versie van De Bachelor zijn ook een aantal dames in tranen, maar eigenlijk voornamelijk omdat ze hun vriendinnen gaan missen. Thomas lijkt tot aflevering 6 een beetje bijzaak, al heeft hij daar zelf andere ideeën bij. Fabrizio daarentegen doet de vrouwenharten echt harder kloppen. Voor het idee lepelt hij soms nog wat redenen op waarom de andere dames zijn interesse hebben, maar eigenlijk weten we vanaf aflevering 1 al wie de grootste kans maken. En die halen het inderdaad tot de finale. Alleen Esmée, met alle respect, was de grote verrassing van de halve finale. Misschien voor de vorm?

Het gekonkel tussen de meiden is niet van de lucht

Heel erg om te schrijven, maar stiekem geniet ik toch wel van het geroddel en gedoe onderling. Geeft toch wat jeu aan de show. En dit gebeurt nu eenmaal op grotere schaal in België; in Nederland heeft het allemaal toch meer weg van een grote vriendinnengroep. Alleen Inge komt openlijk uit voor haar jaloezie, hoewel ik vermoed dat ze beter af is zonder Thomas: hij luistert nu al slecht naar haar.

Waarom De Bachelor de moeite waard is?

Als je houdt van platte, enigszins inhoudsloze televisie waarvan je weet dat een groot deel behoorlijk wordt gemanipuleerd, is De Bachelor absoluut de moeite waard. Klinkt niet echt als een aanrader zo trouwens, maar we kunnen de zaken ook niet mooier maken dan ze zijn, toch?

Natuurlijk is het prachtig als twee mensen echt de liefde vinden en dat gun ik zowel Thomas als Fabrizio heus wel, maar een grote slagingskans hebben dit soort programma’s niet. Alleen seizoen 1 van Prince Charming (de versie met alleen mannen) leverde een prachtig, liefdevol stel op dat zelfs gaat trouwen. Verder is het vooral een lastig verhaal: de bachelors zijn in hun dagelijks leven hartstikke druk en stoppen daar niet ineens mee wanneer ze de liefde vinden. Iemand moet daar maar net mee kunnen omgaan.

Maar je weet het maar nooit. Als ze, ondanks alles, toch de liefde vinden, blijft dat een kers op de taart.

Kijk jij dit soort televisieprogramma’s? En wat is jouw favoriete show?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

4 gedachten over “3 redenen waarom De Bachelor België leuker is

  1. De Bachelor zie ik eigenlijk nooit, terwijl ik tv waarbij je niet hoeft na te denken heerlijk vind.

  2. HAHAHA je verwoord het hier al perfect waarom ik dit soort series nagenoeg niet kijk: Als je houdt van platte, enigszins inhoudsloze televisie waarvan je weet dat een groot deel behoorlijk wordt gemanipuleerd, is De Bachelor absoluut de moeite waard. Maar ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die na een dag “aan te hebben gestaan” het fijn vinden om zo hun tijd door te brengen. Gewoon ff lekker niks en “vermaakt” worden door het wel en wee van een ander. Vooralsnog laat ik ook deze variant aan mij voorbij gaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven