Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Babyshower zonder spelletjes: hier moet je aan denken

Niet elke vrouw heeft zin om geblindeerd babyvoeding te raden, haar buikomvang te laten meten of babyhints te doen. Dat betekent echter niet dat een babyshower zonder spelletjes saai is. In tegendeel! Juist zonder spelletjes kan een babyshower perfect zijn, zeker als de zwangere dame in kwestie hier heel blij van wordt. Daarom delen we in dit artikel onze tips met je voor een onvergetelijke middag met elkaar!

Babyshower zonder spelletjes: de voordelen

Sommige mensen zweren erbij: feest openen door geblindeerd Snickers uit een luier te eten, waarna ze allerlei baby-gerelateerde spelletjes spelen en eindigen met quizvragen om de aanstaande moeder eens flink aan de tand te voelen. Maar wat als jouw vriendin of (schoon)zus niet één van die mensen is en je toch iets wil organiseren? Dan past de babyshower zonder spelletjes vast perfect bij jullie. De voordelen?

  • Je zadelt de zwangere niet op met spelletjes waar ze helemaal niks aan vindt
  • Doordat je geen spelletjes speelt, heb je alle tijd om lekker bij te kletsen met elkaar
  • Niemand hoeft zich ongemakkelijk te voelen tijdens een potje babyhints voor een groep vrouwen die ze niet kent

Kortom, genoeg redenen om hiervoor te kiezen! Hieronder staan daarom 7 tips die je zeker helpen er een onvergetelijke middag van te maken met elkaar.

7 tips voor een geslaagde babyshower zonder spelletjes

Koop allemaal een leesboekje voor de baby

Om de zwangere (en aanstaande baby) extra in de watten te leggen, kan je vragen of alle gasten een voorleesboekje willen meenemen. Laat iedereen op de eerste bladzijde iets persoonlijks schrijven aan de baby en de aanstaande ouders om het extra persoonlijk te maken. Ideaal hiervoor? Boeken uit de Nijntje serie. Niet te duur, perfect voor op een babyshower en bovendien bieden ze genoeg schrijfruimte op de eerste bladzijde.

babyshower zonder spelletjes boeken geven

Koop een babyshower gastenboek

Dat je geen spelletjes doet, betekent niet dat je helemaal niets hoeft te doen dat te maken heeft met een babyshower. Een gastenboek, speciaal voor babyshowers, geeft iedereen de ruimte om een aantal dingen op te schrijven over de baby: wat zal hij gaan wegen, welke naam krijgt hij volgens jullie en welke gouden tip heb je nog voor de aanstaande ouders?

Alternatief: een mooi vriendenboek (voor volwassenen). Dit vul je allemaal om de beurt in en je plakt er een foto bij. Ook leuk: als iemand een Instax meeneemt en een paar rolletjes volschiet tijdens de babyshower zelf. Dan heeft de zwangere meteen alle foto’s van die dag.

Canvasdoek vullen met boodschappen

Vind je bovenstaande opties niet zo passen bij de zwangere? Dan is een mooi canvas doek miscshien een idee. Je kan hem vooraf al een kleur geven als je weet welke tint de babykamer krijgt. Iedereen kan hier iets persoonlijks op tekenen of schrijven voor de baby.

Vier de babyshower in een thema

Om er toch iets bijzonders van te maken op een alternatieve manier, kan je het feest in thema vieren. Pas de uitnodiging, aankleding en cadeaus bijvoorbeeld aan op het thema van de babyshower (Nijntje is vaak populair net als Sophie de Giraf, of iets anders wat ze graag willen).

tips babyshower zonder spelletjes

Samen high tea’en of lekker eten

Je kan de babyshower zonder spelletjes op locatie vieren of lekker thuis. In het eerste geval wordt je alles uit handen genomen, in het tweede kan je alle gasten vragen om iets lekkers mee te nemen. Ook leuk: allerlei hapjes in huis halen waar de zwangere dol op is op het moment. Krijg je misschien een bijzondere tafel van (waar de augurken naast de aardbeien staan), maar voor haar één groot feest. En heeft de zwangere in kwestie heel vreemde voorkeuren, dan kan je voor de overige gasten altijd nog een paar pakken chocolate chip cookies meenemen!

Kracht meegeven voor de bevalling

In onderstaande video vertelt Xelly Cabau van alles over haar eigen babyshower. Haar zussen en vriendinnen deden haar een ketting cadeau met daaraan allerlei bijzondere bedels en sieraden. Allemaal om haar kracht te wensen bij de bevalling. Ook heeft iedereen die bij de shower aanwezig was een klein rood bandje om haar pols dat ze dragen tot aan de eerste weeën. In plaats van een spelletje tijdens je babyshower kan je dit cadeau dus ook symbolisch maken en geven.

Koop gezamenlijk een groter cadeau

Hoewel je dit natuurlijk ook kan doen als je niet kiest voor een babyshower zonder spelletjes, maakt het de dag wel compleet. Misschien wil je vriendin of (schoon)zus wel dolgraag een luxe cadeau: een mooie draagzak, multifunctioneel stoom/cooker/slowjuice-apparaat of een wat duurdere kinderstoel. In plaats van allemaal kleine cadeaus kan je dus ook samen één grotere geven.

Weg met de traditie

Misschien vind je het een beetje gek, omdat je zelf niet anders gewend bent dan spelletjes te doen tijdens een shower. Of ben je bang dat het saai en ongemakkelijk wordt, omdat jullie elkaar nog niet goed kennen vooraf en op het feest zelf groepjes ontstaan. Toch zal je zien dat alles snel genoeg op zijn plek valt. Gooi alle traditionele ideeën die je hebt over de babyshower dus overboord en laat je verrassen! Uiteindelijk vindt ze jullie niet voor niks allemaal heel belangrijk.

Hoe sta jij hierin: vind je dat je tijdens de babyshower eigenlijk altijd spelletjes zou moeten doen? Of is zo’n variant zonder spelletjes ook wel iets voor jou?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids