Babykleertjes shoppen? 7 handige tips om mee te nemen

Even eerlijk, is het niet heerlijk om babykleding te kopen? Van de schattigste rompertjes tot minijurkjes en broeken voor je kleintje – het liefst zou je alles mee naar huis nemen (of in je digitale mandje gooien). Zelfs als je voor jezelf naar de winkel gaat, koop je uiteindelijk vaak tot ’toch nog even’ iets voor de baby. Dat mag ook. Maar hoe koop je nu het best in voor je mini-me? Met deze 7 handige shoptips doe je (bijna) nooit meer een miskoop!

Shoptips babykleding: zo doe je de beste aankopen

Rompertjes die je als shirt kan gebruiken

Twee vliegen in één klap! Door te kiezen voor een leuke romper die meteen als shirt fungeert, hoef je geen eindeloze lagen aan te doen. Zeker tijdens de warme zomermaanden wordt het al snel veel te warm voor je kindje als je niet uitkijkt. Op deze manier voorkom je dat. Overigens kan je dit soort rompers ook prima gebruiken in de lente of herfst: leuk vest eroverheen en het kan allemaal nog prima een paar maanden mee. Bijkomend voordeel is dat het natuurlijk ook nog eens hartstikke leuk staat.

Sla altijd boxpakjes in

De miniversie van de onesie is natuurlijk het boxpakje. Ideaal! Je kan ze, zeker in de beginmaanden, goed gebruiken als alternatief voor gewone kleding. Je trekt ze in één keer aan en bent daarna klaar. Voor je kindje fijn, omdat hij niet te veel prikkels krijgt tijdens het omkleden, voor jou fijn omdat je ineens klaar bent. Ook prettig is dat er vaak ‘sokken’ aan vast zitten, zodat je die niet kwijt kan raken. Op iets latere leeftijd zijn ze heel fijn als alternatief voor de pyjama.

Shop regelmatig in de sale

De mode voor baby’s verandert wel, maar niet zo hard als voor ons. Een effen romper is tijdloos en dat schattige broekje met luchtballonprint kan volgend jaar heus nog prima mee. Kijk dus geregeld even in de sale om te zien wat je kunt halen voor bijvoorbeeld volgend jaar of komende winter. In het eerste jaar is het iets lastiger, maar daarna kan je uitgaan van 1-2 maten groei per kalenderjaar.

Zorg voor een goede afwisseling tussen neutrale en meer uitgesproken kleding

Als je alleen maar babykleding koopt met printjes, wordt het combineren op een bepaald moment vaak toch wat lastig. Kies daarom voor neutrale kleertjes en wat meer uitgesproken. Op die manier grijp je bijna nooit mis – zeker als je ook nog eens gaat voor een paar kleuren die sowieso goed met elkaar combineren.

Koop genoeg sokjes

Op de een of andere manier worden babysokken:

  • door de wasmachine opgegeten
  • altijd uitgeschopt tijdens een wandeling (en daar kom je meestal thuis pas achter)
  • spontaan meegenomen door kaboutertjes

Ze raken, kortom, vaak zoek. Om te voorkomen dat je na twee maanden alleen nog maar enkele sokken hebt, kan je het best voldoende sokjes kopen. Of misschien beter nog: alles in dezelfde kleur, zodat je in elk geval eindeloos kan combineren – tot ze echt allemaal verdwenen zijn.

Kies comfortabel materiaal

Zeker de babyhuid is nog heel erg gevoelig. Kies daarom het liefst voor kleding van natuurlijke materialen als (fairtrade en/of biologisch) katoen, bamboe of wol. Het is daarnaast fijn als de kleertjes lekker zacht aanvoelen en comfortabel zitten.

Haal niet te veel in huis

Hoe verleidelijk ook, het is beter om een paar mooie items te halen waar je langer plezier van hebt, dan een berg kleding die je baby misschien nauwelijks draagt. Bovendien groeien die kleintjes als kool! Voor je het weet moet je al door naar de volgende maat en dan is het zonde als je bepaalde items niet eens hebt kunnen aandoen, toch?

Shop jij ook zo graag voor je kindje? Wat zijn jouw beste shoptips? Deel ze in de comments!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Netrun78 – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven