Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Baby uitzet? Hier heb je werkelijk helemaal niks aan

Babymarketing is een wereld op zich. Waar je in eerste instantie denkt weg te komen met een wieg, commode en wat lakentjes, blijk je in de gemiddelde babyzaak nog 101 dingen nodig te hebben. Toch? Of valt het allemaal wel mee? In dit geval nemen we je mee naar de meest gemaakte fouten op gebied van de baby uitzet, zodat jij ze kan voorkomen.

Baby uitzet & de meest gemaakte fouten

Hysterisch behang

Inmiddels is bewezen dat we het best slapen in een blauwe, groene of gele kamer (RTL Nieuws), dus laat die complete bloemenzee op de muur of die batterij aan vogels maar zitten. Door kalmte te creëren en Pinterestborden die anders beweren links te laten liggen, slaapt je baby een beetje rustiger – en dat is geen overbodige luxe. Op latere leeftijd geldt dit trouwens ook, als je kind gevoelig is voor prikkels doe je er goed aan om de muren rustig te houden. Wil je de ruimte toch graag eigen maken? Kies dan voor mooie accessoires. Denk aan fijne verlichting, enkele schattige knuffels en een rotan wasmand.

Te veel spullen halen

Als je er een gemiddeld lijstje op naslaat, krijg je een eindeloze rij spullen te zien die je per se in huis zou moeten halen. Betrokken en liefdevol ouder die je bent, haal je dus gewoon wat ze aanraden. De experts zullen het immers wel beter weten, toch? Toch worden ook die zelfbenoemde experts op internet soms gedreven door die hele marketingfabriek. Van verschillende items is het namelijk maar de vraag of je die daadwerkelijk gaat gebruiken. Denk aan:

  • Flessenwarmer (een magnetron werkt ook prima)
  • Draagdoek, draagzak én complete kinderwagen (misschien wil jij je kindje wel dragen tot hij zes maanden of ouder is en aansluitend in een veel goedkopere buggy zetten, ook iets dat je in de praktijk pas echt kan ondervinden)
  • Een volautomatisch stoom/pureerapparaat voor de eerste hapjes. Lijkt ontzettend handig en eigenlijk vooral heel onmisbaar, maar in de praktijk is een worteltje ook snel gepureerd met de staafmixer – voor die twee maanden dat ze groenten- en fruitmoes eten, als je ze dat überhaupt al geeft.
  • Badthermometer: je ellenboog werkt prima!
  • Luieremmers: in principe tijdelijk handig om te hebben, maar een gewone prullenbak volstaat ook. Daarbij wil je hartje zomer sowieso geen luiers in een (pedaal)emmer hebben staan die beginnen te broeien 😉 Alternatief zijn van die grote apparaten met plastic zakken. Die zijn echter naast duur ook enorm slecht voor het milieu. En hoelang gebruik je die apparaten nu? Maximaal drie jaar? Echt onnodig dus.

Lees hier hoe je tot € 1.632,00 kunt besparen op je baby uitzetlijst!

Te veel kleding in maat 50-56

Wat je niet hebt, krijg je vaak nog wel van de kraamvisite. Van die allereerste maatjes gaat het gros nauwelijks of zelfs ongedragen weer weg naar een volgend kindje. Het is zonde. Eigenlijk is vaak een eerste pakje al voldoende, misschien aangevuld met wat tweedehands (hoewel zo goed als nieuw) spulletjes. Spijkerbroekjes en vestjes sla je in deze periode helemaal beter over. Met zo’n minimensje wil je gemakkelijke broeken (joggingpakjes, leggings) en shirts die zo snel mogelijk aan en uit gaan.

Verzorgingsproducten voor je baby

Ja, douchegel en voedende crème zijn goed voor de huid van je kindje, maar dit gaat zeker niet op voor alle verzorgingsproducten. Vooral die van bepaalde grotere merken zitten vol onnodige toevoegingen. Als het om je kleintje gaat, geldt dat hoe puurder het product is, des te beter het is. Kies daarom het liefst voor merken met natuurlijke ingrediënten die gecertificeerd zijn, zoals Weleda en Louis Widmer.

Daarnaast zijn ook veel billendoekjes verrijkt met onnodige microplastics. Het loont de moeite (en je portemonnee) om je te verdiepen in wasbare billendoekjes. Gaat je dat nog iets te ver en vind je het een smerig idee? Dan zijn er inmiddels ook genoeg fijne doekjes op de markt die voornamelijk bestaan uit water, zoals die van Waterwipes.

Schoentjes

Pasgeboren baby’s lopen niet.

Oké, die was flauw. Natuurlijk kan het heel schattig zijn, Adidasjes of Nikes voor je baby, maar je hebt er werkelijk niks aan als ze niet kunnen lopen. Alleen doen dus als je een sneakerfreak bent en ze graag wil neerzetten als accessoires.

Welke producten heb jij gehaald voor de babytijd waarvan je later besefte dat je er eigenlijk niks aan had?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids