De avonturen van Nijntje, Tiptoi Startersset | Review

Tiptoi®heeft een nieuw product op de markt: De Avonturen van Nijntje (startersset). De ideale manier om je peuter of kleuter kennis te laten maken met deze manier van educatief spelen van Ravensburger. Onze zoon J. was het ideale proefpersoon om dit speelgoed te testen. In onze review kan je lezen wat je kan verwachten van De Avonturen van Nijntje, hoe we het zelf ervaren en of hij er nog steeds met plezier mee speelt. Lees dus snel verder!

De avonturen van Nijntje

Tiptoi® is leerzaam speelgoed dat je kind op een interactieve manier bezighoudt. Door de geluidjes, spellen en uitleg, leert je peuter, kleuter of oudere kind van alles over de wereld om hem heen en daarbuiten. De avonturen van Nijntje is het meest recente boek van Ravensburger. Je gaat echt op pad in de wereld van het bekendste konijn van Nederland, geheel in stijl van de televisieserie. Daardoor zal je peuter vooral ook veel herkennen en dat maakt het nog leuker.

In het boek komen ook de bekende karakters voorbij: Betje, Knorretje, Snuffie en natuurlijk Papa en Mama Pluis. Je gaat op safari, bezoekt Nijntje thuis en gaat naar het strand. Kortom, veel herkenbare situaties en dieren. In onze review vertellen we in hoeverre De avonturen van Nijntje aansluiten op de belevingswereld van onze zoon (bijna 4) en hoe we hier zelf naar kijken.

Review De avonturen van Nijntje startersset (tiptoi®)

De inhoud van de verpakking

  • Boek: De avonturen van Nijntje
  • Tiptoi® interactieve stift
  • Verbindingskabel (handig als je hierna nog andere boeken van tiptoi® koopt en de bestanden op de stift moet laden)

Exclusief twee AAA batterijen

Gebruikersgemak: hoe snel werkt De avonturen van Nijntje?

Gelukkig staan de bestanden bij aankoop al op de interactieve stift. Je hebt dus alleen twee batterijen nodig. Dat is natuurlijk wel zo prettig bij jonge kinderen. Daarnaast vergt het weinig voorbereiding. Je tipt met de stift op het aan-symbool, op de binnenzijde van de kaft. Hiermee activeer je de tiptoi® pen en kan je meteen aan de slag.

Tip! Mocht je De avonturen van Nijntje cadeau doen, zorg dan dat je ook meteen een pakje AAA batterijen geeft. De batterijen gaan lang mee.

Wat vindt onze zoon van Tiptoi®?

Nu wisten we al dat hij het erg leuk speelgoed vindt. Bij mijn zus Merel had hij al een paar keer gespeeld met andere varianten (zoals de boeken Bij ons thuis en Mijn grote wereldatlas). Toen hij het boek van Nijntje zag, was hij meteen enthousiast. We deden de batterijen in de stift en hij ging direct aan de slag.

Hij pakte het boek in het begin heel vaak om ermee te gaan zitten – eigenlijk een unicum, want hij is vrij energiek. Inmiddels is dat iets minder, al hangt dat ongetwijfeld samen met het heerlijke zomerse weer en de vakantie. Ik verwacht dat als het weer wat kouder wordt, hij het boek ook vaker zal pakken.

Ons oordeel?

Wat ik als moeder heel fijn vind, is dat je kind hiermee redelijk zelfstandig aan de slag kan. Ook op peuterleeftijd. Het is toegankelijk, makkelijk te begrijpen en neemt je kind helemaal mee in de wereld van Nijntje. Je hoeft er dus niet heel de tijd bij te zitten om alles te begeleiden. En met nog een zoon (van bijna 1) is het best prettig dat je op deze manier je tijd een beetje kunt verdelen.

Daarbij merk ik dat het een goede manier is voor kinderen om de woordenschat uit te breiden. Je ziet dat ze er van alles door oppikken. Ook zingt hij de bekende liedjes mee en vindt het leuk om van alles te ontdekken. Kortom, ik was eigenlijk al enthousiast omdat ik bij Merel zag dat het zo’n succes was. Maar nu we zelf een boek hebben, denk ik dat we voor de komende jaren vast nog wel wat leuke uitbreidingen kunnen halen.

En heb je even geen zin in het geluid? Dan kan je een (kinder)koptelefoon aansluiten op de interactieve stift.

Tiptoi starterset de avonturen van nijntje review

Algemene informatie

Over De avonturen van Nijntje startersset

  • Doelgroep vanaf 3-4 jaar
  • Audio bestanden staan al op de stift
  • Prijs startersset € 44,95

Kan je het boek apart kopen?

Nee, momenteel is het boek alleen verkrijgbaar als startersset. Latere boeken van tiptoi® zijn wel los verkrijgbaar.

De producten van tiptoi®, Ravensburger, zijn echt afgestemd op de behoefte van je kind. Daarom zijn we zo enthousiast: het is leerzaam én leuk. Heb je vragen over De avonturen van Nijntje? Laat het ons zeker even weten in de reacties.

Sophie

Ik ben Sophie (35), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (6 en 3). Voor De Mamagids schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, het leukste speelgoed en lekkere recepten voor lastige eters. En natuurlijk af en toe over het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven