Avondvierdaagse 2021: zo maak je er een feestje van

De avondvierdaagse wordt dit jaar, net als in 2020, in een heel ander jasje gegoten. Je kunt immers niet meer met een flinke groep gaan lopen en zal meer moeten vertrouwen op je eigen discipline. Om te voorkomen dat de de avondvierdaagse in 2021 in het water valt, staan hieronder een aantal handige tips om er toch een feestje van te maken. Loop je ook mee?

Avondvierdaagse 2021

Invulling van de avondvierdaagse

Dit jaar gaat de Avondvierdaagse opnieuw niet door op de traditionele manier: we kunnen simpelweg niet met zijn allen een flink stuk gaan wandelen. Toch kan je wel op pad. Door je in te schrijven via de website, jullie school of de plaatselijke wandelvereniging krijg je de mogelijkheid om komende maanden op eigen houtje te gaan lopen. Leg je binnen twee weken de voorgeschreven route af en gebruik je daarbij de eRoutes app, dan kan je na afloop toch een medaille binnenhalen. Het is even aanpassen, maar dit betekent niet dat de hele Avondvierdaagse meteen in het water hoeft te vallen. Zeker niet met onderstaande tips!

Let op

  • De wandeling moet worden afgelegd binnen twee weken, tussen 29 maart en 30 juni 2021
  • Deelname kost € 6,50 per persoon (kind of volwassene); je medaille ontvang je vervolgens thuis
  • Je kunt kiezen voor 2,5 kilometer, 5 of 10
  • ReumaNederland is de partner van de Avondvierdaagse; door je te laten sponsoren kun je dit mooie doel steunen

Veilig wandelen

Hoe zorg je ervoor dat het wandelen van de Avondvierdaagse veilig blijft? Eigenlijk vrij simpel: houd je aan de voorschriften van het RIVM, zorg dat je op afstand blijft van andere wandelaars en ga niet op pad als je last hebt van verkoudheidsklachten – tenzij je negatief bent getest of last hebt van hooikoorts uiteraard.

Zo maak je toch een feestje van de avondvierdaagse

Spreek af om te gaan lopen met een andere ouder

Je kunt als volwassenen prima anderhalve meter afstand houden tijdens het lopen, en voor de kinderen is het leuker om met een klasgenoot op pad te gaan. Zo lopen ze toch samen. Bovendien kan het voor jezelf ook leuker zijn. Zeker wanneer je kind al iets ouder is en het liefst met een vriendje of vriendinnetje vooruit rent, heb je zo toch aanspraak.

Alternatief: wissel elkaar af. De ene avond neem jij de kinderen mee, de volgende avond een andere (groot)ouder. Heb je af en toe ook een dagje vrij.

Regel als verrassing halverwege de route een bekende met snoep

Vroeger was het een feestje toch? Dan kwam je halverwege de route en dan stond daar iemand met raketjes, appels of een pepermuntje. Hoewel die vrijwilligers daar nu niet staan, kan je natuurlijk wel vragen of een bekende (je partner, familielid, ouder kind, goede vriendin) de kinderen wil verrassen, bijvoorbeeld als je bij hun huis in de buurt komt.

Loop overdag

Een voordeel van deze alternatieve Avondvierdaagse is natuurlijk dat je overdag al kunt lopen. Slapen je kinderen doorgaans vroeg? Of kunnen ze wel een uitputtende wandeling gebruiken zodat ze vroeger naar bed kunnen? Dan komt dit mooi uit. Is weliswaar niet direct gezellig voor de kinderen, maar wel voor jezelf. Fijn alternatief: wandelen in het weekend.

Zorg voor een klein feestje na afloop

  • Misschien vinden je (schoon)ouders het leuk om aan het eind van de route te wachten met wat lekkers? Op die manier zien ze opa en oma – wat al een feest op zich is – en krijgen toch het gevoel van trots dat hoort bij het afleggen van de route.
  • Kies voor een laatste wandeling overdag en eet daarna lekker friet, pannenkoeken of iets anders waar de kinderen dol op zijn. Helemaal leuk als je de Avondvierdaagse hebt gelopen met een klasgenootje.

Het is voor de kinderen vaak wel even anders, zeker als ze ouder zijn en de route al veel vaker hebben gelopen. Maar tegelijkertijd kan je het alsnog gezellig maken met bovenstaande tips. Uiteindelijk moet je zelf de slingers maar ophangen in deze tijd! Succes met de wandeling. Heb je aanvullende ideeën? Laat ze zeker even hieronder achter in de reacties.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven