Voor de dagelijkse twijfels kan je tegenwoordig gelukkig veel informatie online vinden of vragen aan bevriende moeders. Toch kan het weleens voorkomen dat je meer hulp nodig hebt dan weten hoe je zindelijkheid kunt aanpakken of wat nu de beste kinderwagen van dit jaar is. In dat geval kan externe hulp een uitkomst zijn: iemand die meekijkt met de problemen waar je tegenaan loopt en die helpt de thuissituatie te verbeteren, zoals de ambulante begeleiding van Plushome.nl. In dit artikel lees je wat dit inhoudt en waarom het erg prettig kan zijn om hulp in te schakelen.
Wat is ambulante begeleiding?
Ambulant betekent ‘niet plaatsgebonden’. Bij ambulante begeleiding krijg je hulp waar dat het best uitkomt voor jou. Dat kan hulp aan huis zijn, maar ook een afspraak met een begeleider op kantoor. Bijvoorbeeld wanneer je niet direct wil dat de kinderen iets meekrijgen van de gevraagde hulp.
Ambulante hulpverlening is niet vergelijkbaar met een oppas of au pair die helpt in huis, maar puur gericht op de problematiek die je zelf aangeeft. Wekelijks bespreek je dan of de doelen worden behaald. Het kan dan een aanpassing betreffen in het dagritme of bepaalde veranderingen in de relatie tot je kinderen. Plushome.nl is werkzaam in de regio’s Nijmegen, Arnhem en Utrecht. Woon je in een andere regio? Uiteraard geen probleem, in heel Nederland is hulp beschikbaar..
Opvoedingshulp
Naast hulp aan huis (of op kantoor) om jou te helpen, kan het ook dat je een opvoedingshulp inschakelt voor het contact met je kinderen. Zij helpen bij gerichte problemen, zoals het verwoorden van emoties. Door daarmee aan de slag te gaan en te oefenen, kunnen je kinderen zich beter verwoorden en zullen jullie elkaar onderling beter begrijpen. Ook op andere vlakken kan de opvoedingshulp aan de slag gaan, zoals een boost van het zelfvertrouwen of het zoeken van activiteiten als sporten of een nieuwe hobby. Dankzij deze hulp komt er dan meer rust in huis en is er meer energie over om aandacht te besteden aan elkaar.
Speciale hulp
Heeft je kind last van een aandoening in het cognitieve spectrum dan is ondersteuning vaak ook welkom. Een begeleider helpt jullie praktisch omgaan met ADHD, een Autisme Spectrum Stoornis of een trauma. Door ook beter te begrijpen hoe de hersenen van je kind werken en hoe je als ouder de beste begeleiding kunt bieden, kom je gaandeweg dichter tot elkaar. Daarom is in een aantal gevallen een speciale vorm van hulpverlening zeker aan te raden.
Liefs, Merel
Schrijf je nu in voor de wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je me al op Instagram?
Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.