Altijd een opgeruimde badkamer? Dat doe je zo!

Niks zo vervelend als een rommelige badkamer waar de gebruikte wattenschijfjes (hallo, leven met een puber) en talloze verzorgingsproducten door elkaar staan. Om te zorgen dat je een heerlijk rustige badkamer hebt met minimale prikkels, is het belangrijk dat je hem opgeruimd houdt. Hoe? In dit artikel vind je de beste tips.

Tips voor een opgeruimde badkamer

Minimaliseer de hoeveelheid zichtbare producten

Hoe meer spullen, des te meer ‘ruis’ je ervaart. Het omgekeerde is dus ook waar. En, laten we eerlijk zijn: heb je daadwerkelijk vier shampoos, drie douchegels en een paar verschillende soorten crèmespoeling nodig als gezin? Het moois is een rijtje flessen die je kunt ophangen en bijvullen in de douche, maar als je dat niet hebt dan kan je ook prima zorgen voor een paar mooie exemplaren. De rest zet je in de kast en pak je alleen als je moet bijvullen of als de andere fles op is.

Ditzelfde geldt eigenlijk voor alle andere producten in je badkamer. De voorraad toiletpapier hoeft niet in het zicht, je wasmiddel kan wellicht in de kast opgeborgen worden en datzelfde geldt voor make-upremover, bodylotion en gezichtscrèmes.

Doe handdoeken zo snel mogelijk in de wasmand

Natuurlijk, je wil geen natte handdoeken in de mand proppen, maar probeer wel elke dag alle spullen van je verwarming te halen en op te ruimen. Zo oogt de badkamer in elk geval zo opgeruimd mogelijk. Zeker als je een mooie designradiator hebt, wil je die ook zien. Hang daarom je handdoeken alleen na gebruik op (of aan een deurhaakje). Daarnaast scheelt het als je regelmatig een was draait, zodat ook de wasmand zelf niet uitpuilt na een paar dagen.

Kies eenheid

Als je meubels koopt voor de badkamer, ga dan het liefst voor een set of in elk geval meubels die op elkaar zijn afgestemd qua kleur- en design. Op die manier creëer je een prettige sfeer waar je je niet alleen thuis voelt, maar die er bovendien om vraagt opgeruimd te blijven. Bijkomend voordeel is dat je zo veel beter tot rust kunt komen na een intensieve dag op je werk of met de kinderen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Olena Serzhanova – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven