5 x zacht voor de babyhuid: deze wil je hebben

Meer dan ooit zijn we bewust van wat we op onze huid smeren. Waar we voorheen automatisch verzorgingsproducten kochten met parfum, ook voor de babyhuid, willen we nu milde crèmes en douchegels voor onze kleintjes. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven verkrijgbaar. Deze wil je hebben!

Heerlijke milde(re) babyproducten voor een babyzachte huid

Derma

Bij Pure Nordic kan je verschillende producten van Derma kopen. Het voordeel is dat ze allemaal biologische, duurzame ingrediënten bevatten en vrij zijn van allergene stoffen. Veilig voor je kindje dus. De Derma Eco Baby Crème is een aanrader, wat dat betreft. Hij is parfumvrij en biologisch, maar ook voorzien van diverse keurmerken.

Drs Leenarts

Een merk dat wars is van onnodige toevoegingen, is Drs Leenarts. Daardoor zijn ze ook prima te gebruiken bij een (eczeem)gevoelige huid. De Bad & Douche Olie, in combinatie met de Droge Huid Zalf, zorgt ervoor dat de huid van je baby heerlijk zacht en gevoed blijft. Je kan op de website precies nalezen welke ingrediënten zijn gebruikt en vindt hier ook handige informatie over berg, eczeem en andere huidproblemen.

Naïf Babyverzorging

Nadat bedenkers Jeroen en Sjoerd in 2012 kinderen kregen, ontdekten ze dat veel babyproducten vol schadelijke stoffen zitten. Dat moest anders, vonden ze, en Naïf werd een feit. De milde verzorging voedt de huid, maar bevat geen chemische toevoegingen. Daarnaast bevatten de vegan producten geen microplastic. Nog een pluspunt? Bij ieder product staat een ingrediëntenlijst met verklaring van wat erin zit, zodat je precies weet wat je op het lijfje van je baby smeert. Favoriet zijn de bodylotion, zonnebrandcrème en after sun.

Petit & Jolie

Het Nederlandse Petit & Jolie ontwikkelde een heerlijke voedende Nourishing Cream, speciaal voor de babyhuid. Vrij van parabenen, siliconen en synthetische toevoegingen is het een hele fijne crème voor je kleintje. En vind je het product zo fijn dat je er zelf ook van wil gebruiken? Er is gelukkig ook een verzorgingslijn voor moeders!

Weleda

Dit Zwitserse merk loopt niet achter de trend aan, maar is al sinds de oprichting in 1921 bezig met een natuurlijke ondersteuning van je lijf. En dat van je kleintje dus. Alle producten bestaan daarom uit 100% natuurlijke ingrediënten. Weleda heeft een babylijn voor de gevoelige en de normale huid.

Waarom Tiny Rituals en Zwitsal Naturals niet in deze lijst staan?

Om jullie goed te informeren, wilden we alleen producten delen die écht zacht zijn voor de babyhuid. Zwitsal Naturals beweert voor 98% uit natuurlijke ingrediënten te bestaan, maar dat blijkt toch nog tegen te vallen. Jammer!

Tiny Rituals is een ander verhaal. De ingrediënten zouden voor bijna 100% van natuurlijke afkomst staan, maar de grote ingrediëntenlijst en het feit dat ze geen verklaring geven voor de herkomst, maakt dat ze niet door de selectie kwamen. Neemt niet weg dat ze vast ook prima zijn voor de babyhuid, maar zo’n uitleg past wel meer in deze tijd.

Nog een reden om alert te zijn wat je op de babyhuid smeert

Wist je dat de huid van je kindje vijf keer dunner is dan die van jou? Niet zo gek dat alle parfums en chemische toevoegingen vaker wel dan niet zorgen voor huidproblemen bij kleine kinderen. Om dat te voorkomen of beperken, is het beter te kijken naar alternatieven. De lijst hierboven kan je in elk geval zonder problemen smeren als je een product zoekt dat goed is voor je baby.

Let jij bewust op wat je koopt voor je baby? Of ga je sneller voor bekende merken als Zwitsal, met hun lekkere geurtje?

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven