5 voordelen van een internet only abonnement

De prijzen voor vaste televisie en internet zijn bij een aantal providers flink gestegen. Dat maakt het zinvol om hier nog eens kritisch naar te kijken. In hoeverre is de vaste tv eigenlijk nodig met alle streamingsdiensten tegenwoordig? Ik besloot te kijken naar de voordelen van een internet only abonnement.

De voordelen van een internet only abonnement

Veel lagere maandkosten

Hoevaak kijk je nog live televisie? Behalve af en toe een aflevering van 24Kitchen rondom kerst, ik eigenlijk niet meer. De reden dat we nog het zogeheten kijk- en luistergeld betalen, zoals dat vroeger heette, is meer gewenning dan dat we er daadwerkelijk nut van hebben. In die zin zou de overstap naar een internet only voor ons daadwerkelijk zinvol zijn. Het scheelt namelijk de helft aan kosten. Bij Odido krijg je bijvoorbeeld ook nog eens korting op de, al voordelige, prijs wanneer je hier al een telefoonabonnement hebt bijvoorbeeld. Dubbel voordelig.

Internet only met glasvezel

Glasvezel wint aan terrein. Logisch: deze manier van data transporteren is veel milieuvriendelijker, veiliger én sneller. De snelheden met glasvezel kunnen dan ook oplopen tot 1 Gbit/s. Je kunt al gebruik maken van deze hoge snelheden voor een prima betaalbaar maandbedrag. Ook in die zin de overweging waard, omdat ik internet gebruik voor mijn werk.

Je hebt de vaste tv niet meer nodig

Wij kijken hier geen nieuws meer en volgen geen series op televisie. Maar zelfs als je dat wel doet, heb je geen vaste televisie meer nodig. Bepaalde series kan je ook op Videoland volgen (en dan krijg je vaak nog een extra aflevering cadeau), via de NPO app, de KIJK app of internet. Dus in die zin heb je de vaste tv aansluiting helemaal niet meer nodig. Als gezegd scheelt dat flink in de kosten.

Geen reclames meer

Als we dan toch praten over de voordelen van het opzeggen van je vaste televisie abonnement en het kiezen voor internet only, is dit er ook eentje. Wanneer je online kijkt, via streamingsdiensten, hoef je ook geen reclame meer te kijken tussendoor. Wil je een plaspauze nemen, iets lekkers pakken of komen de kinderen naar beneden? Dan zet je de tv op pauze. Stukje beter dan vroeger.

Je betaalt alleen voor wat je gebruikt

Als je eens kritisch kijkt naar het pakket dat je momenteel hebt, betaal je dan voor wat je gebruikt? Of ook voor extra zaken? Voor ons persoonlijk geldt dat laatste, maar hier staan we niet alleen in. Netflix is niet voor niets zo populair. Als gezegd maken we vooral gebruik van internet, maar ons huidige pakket is ook geschikt als je een vaste telefoon hebt en dus voor die reguliere tv-programma’s die we nauwelijks nog kijken. Zonde van het geld.

Soms schrijf je een artikel vanuit interesse maar besef je al snel dat dit ook voor jou interessant kan zijn. Ik ben in elk geval om en ga binnenkort overstappen naar internet only. Dit levert voor ons te veel voordelen op om te laten liggen. En jullie? Kijk jij nog veel tv of stream je meer? Heb jij al een internet only pakket of twijfel je? Ik lees het graag in de reacties.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Viewvie-Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven