30 seconds babyshower (met free printables)

Wil je graag een babyshower met spelletjes organiseren voor een vriendin of je (schoon)zus? Dan is 30 seconds voor de babyshower perfect! Het werkt eigenlijk precies zoals de normale versie, maar staat nu natuurlijk helemaal in het teken van de aanstaande moeder, zwangerschap en het leven met een baby. In dit artikel delen we de spelregels met je en natuurlijk handige free printables om 30 seconds de babyshowereditie te kunnen spelen!

30 seconds voor de babyshower

Babyshowerspelletje

Organiseer jij een babyshower en zoek je naar een tof spelletje om het ijs een beetje te breken? Wat dacht je dan van 30 seconds? Dit razend populaire spel is natuurlijk minstens zo leuk als je het gebruikt op een babyshower. Het is extra leuk wanneer de zwangere een beetje competitief is ingesteld. Daarnaast is het natuurlijk meteen een goede manier om haar (en jullie) kennis over het moederschap en alles wat erbij komt kijken te testen.

Lees snel verder voor de spelregels.

Over het originele spel 30 seconds

Het originele spel 30 seconds is bedacht door 999 Games. Hierbij verdeel je de groep in teams. Elke ronde krijg je een kaartje met vijf verschillende begrippen. Het draait erom dat je in dertig seconden zoveel mogelijk van deze begrippen omschrijft en dat je teamgenoten ze raden.

Dit heb je nodig voor de babyshowereditie van 30 seconds

  1. Het makkelijkst is om een punt toe te kennen aan elk goed geraden antwoord. Hiervoor heb je dus alleen pen en papier nodig. Het team met de meeste punten wint. Alternatief is het originele spelbord gebruiken. Je kan er dan voor kiezen dat je voor ieder goed geraden begrip een stap vooruit zet.
  2. Pionnen. Ook hiervoor geldt dat wanneer je het originele spel niet in bezit hebt, je gewone pionnen kunt nemen of ze zelf kan maken. Misschien leuk om een foto van de zwangere voor te gebruiken?
  3. Zandloper die dertig seconden loopt. Heb je die niet? Dan kan je natuurlijk ook gewoon de timer van je telefoon gebruiken.
  4. Speciale 30 seconds kaartjes voor een babyshower

Spelregels 30 seconds babyshower

  1. Deel de groep op in kleine teams van 2-4 spelers – een beetje afhankelijk van het totaal aantal genodigden op de babyshower. Houd in totaal maximaal vier teams aan.
  2. Het team waarin de aanstaande moeder zit, mag het spel beginnen.
  3. Zij pakt een kaartje van de stapel, iemand zet de timer aan of draait de zandloper om en ze moet proberen zoveel mogelijk begrippen van het kaartje te omschrijven.
  4. Schrijf het aantal juist geraden antwoorden op.
  5. Als de kaartjes op zijn, tel je alle punten bij elkaar op. Degene die de meeste punten heeft gehaald, wint het potje Babyshower 30 seconds!

Wat mag niet?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Je mag niet het woord zelf of delen van het woord gebruiken. Ook een vertaling is niet toegestaan, net als verwijzingen naar een letter, je kunt de hints-tactieken ‘klinkt als..’ of ‘x aantal woorden’ niet gebruiken en je mag ook geen gebruik maken van voorwerpen in je buurt (door ernaar te wijzen). Doe je dit wel, is je beurt voorbij.

Free printables babyshower 30 seconds

Om jullie Babyshower 30 seconds helemaal compleet te maken, heb ik speciale free printables gemaakt. Alle termen die je hierin vindt hebben iets te maken met zwangerschap, moederschap of het verzorgen van de baby. Sommige voor de hand liggend en een stukje makkelijker, andere waarschijnlijk alleen te omschrijven door doorgewinterde moeders 😉 Zo blijft het in elk geval spannend.

De free printables voor 30 seconds in de babyshower editie bevatten in totaal 40 kaartjes met elk vijf termen. Uiteraard hoef je niet alle ronden te spelen, want dan duurt het spel erg lang. Het is meer voor het geval dat een speler van één kaartje echt geen idee hebben wat erop staat: dan zijn er in elk geval genoeg alternatieven.

Download hier de free printables met 30 seconds voor de babyshower

Let op! De kaartjes openen in een apart venster. Klik rechtsboven op download, om de 30 seconds kaartjes te kunnen opslaan op je computer.

De babyshower editie van 30 seconds is ideaal om jullie kennis te testen op het gebied van zwangerschap, bevalling en pasgeboren baby’s. Als je het spel downloadt, veel plezier! En we vinden het leuk als je nog even laat weten hoe het is bevallen!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Een gedachte over “30 seconds babyshower (met free printables)”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven