Press "Enter" to skip to content

30 seconds babyshower (met free printables)

Wil je graag een babyshower met spelletjes organiseren voor een vriendin of je (schoon)zus? Dan is 30 seconds voor de babyshower perfect! Hoe je het spel speelt en hoe je kan winnen, lees je hieronder. Inclusief free printables (onderaan het artikel)!

30 seconds voor de babyshower

Babyshowerspelletje

Organiseer jij een babyshower en zoek je naar een tof spelletje? Wat dacht je dan van 30 seconds? Dit razend populaire spel is natuurlijk minstens zo leuk als je het gebruikt op een babyshower. In dit artikel vertel ik wat de regels zijn én vind je handige gratis printables.

Over het originele spel 30 seconds

Het originele spel 30 seconds is bedacht door 999 Games. Hierbij verdeel je de groep in teams. Elke ronde krijg je een kaartje met vijf verschillende begrippen. Het draait erom dat je in dertig seconden zoveel mogelijk van deze begrippen omschrijft en dat je teamgenoten ze raden.

Dit heb je nodig voor de babyshowereditie van 30 seconds

  1. Het makkelijkst is om een punt toe te kennen aan elk goed geraden antwoord. Hiervoor heb je dus alleen pen en papier nodig. Het team met de meeste punten wint. Alternatief is het originele spelbord gebruiken. Je kan er dan voor kiezen dat je voor ieder goed geraden begrip een stap vooruit zet.
  2. Pionnen. Ook hiervoor geldt dat wanneer je het originele spel niet in bezit hebt, je gewone pionnen kunt nemen of ze zelf kan maken.
  3. Zandloper die dertig seconden loopt. Heb je die niet? Dan kan je natuurlijk ook gewoon de timer van je telefoon gebruiken.
  4. Speciale 30 seconds kaartjes voor een babyshower

Spelregels 30 seconds babyshower

  1. Deel de groep op in kleine teams van 2-4 spelers – een beetje afhankelijk van het totaal aantal genodigden op de babyshower. Houd in totaal maximaal vier teams aan.
  2. Het team waarin de aanstaande moeder zit, mag het spel beginnen.
  3. Zij pakt een kaartje van de stapel, iemand zet de timer aan of draait de zandloper om en ze moet proberen zoveel mogelijk begrippen van het kaartje te omschrijven.
  4. Schrijf het aantal juist geraden antwoorden op.
  5. Als de kaartjes op zijn, tel je alle punten bij elkaar op. Degene die de meeste punten heeft gehaald, wint het potje Babyshower 30 seconds!

Wat mag niet?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Je mag niet het woord zelf of delen van het woord gebruiken. Ook een vertaling is niet toegestaan, net als verwijzingen naar een letter, je kunt de hints-tactieken ‘klinkt als..’ of ‘x aantal woorden’ niet gebruiken en je mag ook geen gebruik maken van voorwerpen in je buurt (door ernaar te wijzen). Doe je dit wel, is je beurt voorbij.

Free printables babyshower 30 seconds

Om jullie Babyshower 30 seconds helemaal compleet te maken, heb ik speciale free printables gemaakt. Het zijn in totaal 40 kaartjes. Uiteraard hoef je niet alle ronden te spelen, maar mocht je van één kaartje niks weten, dan zijn er in elk geval genoeg alternatieven.

Download hier de free printables met babyshower 30 seconds

De babyshower editie van 30 seconds is ideaal om jullie kennis te testen op het gebied van zwangerschap, bevalling en pasgeboren baby’s. Als je het spel downloadt, veel plezier! En we vinden het leuk als je nog even laat weten hoe het is bevallen!

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids