3 redenen om te kiezen voor zonne-energie

Zonnepanelen zijn onderdeel van een groenere toekomst – iets waar we steeds meer naartoe werken met zijn allen. Maar wat is nu eigenlijk het voordeel om zonne-energie op te wekken? Wij zetten de drie belangrijkste redenen op een rij om te kiezen voor de zon als energiebron voor je huis.

Waarom zonne-energie de toekomst is

De fossiele energiebronnen raken op

Om te beginnen iets waarvoor ze ons eigenlijk al jaren waarschuwen: de fossiele energiebronnen raken op. Aardolie en -gas zijn immers het product van een eeuwenlang proces en kunnen niet zomaar worden nagemaakt. Daarom zie je dat steeds meer mensen het belang zien van alternatieve energiebronnen. Denk daarbij aan de opkomst van windmolenparken en natuurlijk zonnepanelen op het dak. Door de natuur in ons voordeel te gebruiken (daglicht en wind zijn vrij toegankelijk en onuitputtelijk), wekken we tegenwoordig op een groenere manier energie op.

Het is beter voor het milieu

Van aardolie en aardgas nieuwe energie maken, is een milieuvervuilend proces. Niet alleen raakt de bodem ontregeld (denk maar aan de aardbevingen in Groningen), ook is de weg van het ruwe product naar de uiteindelijke energie slecht voor de aarde. Om energie te winnen uit fossiele brandstoffen moeten deze namelijk worden verbrand – een proces waarbij veel CO2 vrijkomt. En wat dacht je van kapseizende olietankers en het gevolg daarvan? Door zonnepanelen aan te schaffen, draag je dus bij aan een schoner milieu en een betere toekomst voor onze kinderen.

Het levert je financieel voordeel op

Met de opbrengst van zonnepanelen verdien je volgens meerdere grotere concerns de investering in je panelen al binnen tien jaar terug (op een levensduur van 25 jaar). Volgens anderen zou het nog voordeliger zijn; de algehele tendens blijft in elk geval: met het aanschaffen van zonnepanelen voorzie je jezelf van groene energie én een financieel voordeel. De zonne-energie die jij namelijk opwekt, hoef je niet te betalen. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft de zon niet te schijnen: met gewoon daglicht kan je ook energie opwekken. Los daarvan zijn er verschillende subsidies en regelingen die het voordeliger maken om panelen aan te schaffen.

Hebben jullie zonnepanelen? Of overweeg je ze?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven