3 redenen om meer te puzzelen met je kinderen anno 2021!

Anno 2021 beschikken kinderen over enorm veel ervaring met moderne technologie. Het zal je nog verbazen hoeveel een kind van slechts drie jaar oud weet van een smartphone, de televisie of een computerspel. Voordat je het weet zijn ze jouw kennis voorbij. Dat is aan de ene kant goed (moderne technologie is immers de toekomst), maar aan de andere kant jammer. Steeds meer onderwijzers zien kinderen met een achterstand op bepaalde vlakken op school komen. Simpelweg omdat er meer tijd in moderne technologie wordt geïnvesteerd en minder in kleuren, schrijven, bouwen en puzzelen. Allemaal dingen die nodig zijn voor de fijne motoriek en essentieel zijn voor de ontwikkeling. Gelukkig is er ook goed nieuws. Mede door de coronacrisis is puzzelen namelijk weer helemaal hip geworden op dit moment.

Waarom is puzzelen nog steeds zo leuk om te doen?

Niet zonder reden natuurlijk, want puzzelen is tegelijkertijd uitdagend en ontspannend. Bovendien kan je kind er ook nog eens veel van leren én is het even weg van het beeldscherm. Puzzel jij eigenlijk te weinig met je kind(eren)? Dan vind je hier 3 redenen om dit anno 2021 echt meer te gaan doen!

Waarom het in 2021 nog steeds superleuk is om te puzzelen

Leuk voor het hele gezin


Familieactiviteiten schieten er nog wel eens bij in. Veel ouders zijn alle dagen enorm druk. Alle ballen in de lucht houden is geen gemakkelijke opgave. Zeker niet nu veel van ons thuis moeten werken. Toch blijft het wel belangrijk om ook tijd vrij te maken voor elkaar. Maar ook dat is niet makkelijk. Zeker niet met allerlei verschillende leeftijden. Want hoe vind je iets waar iedereen van geniet? Het antwoord is natuurlijk puzzelen!

Puzzelen is voor jong en oud en stiekem geniet het hele gezin hiervan. Stiekem is het zelfs een beetje verslavend. Je wordt telkens beloond wanneer er een goed stukje wordt gelegd, waardoor het verleidelijker blijft om door te gaan. Koop daarom eens een grote gezinspuzzel en je zal merken dat het hele gezin hier zich uren en misschien zelfs dagen mee weet te vermaken. Een 1000 stukjes disney puzzel bestellen is tegenwoordig niet alleen zo gedaan, maar vaak heb je deze ook binnen mum van tijd in huis. Zo kan het puzzelen bijna direct beginnen.

Enorm veel keus

Puzzelen saai? Echt niet! Zeker anno 2021 niet. De meeste bekende puzzelfabrikanten maken ieder jaar weer geweldige nieuwe puzzels. Hierdoor is er zelfs voor de grootste puzzelliefhebber iedere keer wel een geheel nieuwe puzzel te vinden. Bovendien zijn ze ook nog eens in heel veel verschillende varianten verkrijgbaar. De bekende jan van haasteren puzzels zijn bijvoorbeeld van kleine tot zeer grote varianten verkrijgbaar. Zo kan je de moeilijkheidsgraad steeds een beetje verhogen, waardoor het zowel voor jou als de kinderen uitdagend blijft.

Goed voor de fijne motoriek


De fijne motoriek van kinderen is enorm goed voor de verdere ontwikkeling. Het zorgt er bij zeer jonge kinderen bijvoorbeeld voor dat ze beter zullen gaan schrijven, de knoop van hun broek dicht kunnen maken of hun jas dicht kunnen ritsen. Naarmate kinderen ouder worden zullen ze dit ook nog nodig hebben om hun verdere motorische en mentale ontwikkeling te verbreden. Alleen zullen ze dan ook in staat zijn om grotere puzzels te leggen en kleinere puzzelstukjes te hanteren. Een wasgij puzzel 500 stukjes is dan ineens een hele leuke uitdaging. Bovendien ook leuk voor papa en mama, want hierdoor wordt het voor hun ook ineens een stuk uitdagender en fijner om mee te puzzelen!

Vinden jullie het ook zo leuk om lekker te puzzelen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven