15 december: Internationale Dag van de Thee

Vandaag is de Internationale Dag van de Thee. Hét moment om bewust stil te staan bij wat je eigenlijk drinkt en welke impact dit op de wereld heeft. In dit artikel delen we natuurlijk leuke theeweetjes met je en schenken we speciale aandacht aan een heerlijke theeblend die actief bijdraagt aan een betere wereld: RIES Herbal Tea.

Waarom de Internationale Dag van de Thee?

De Internationale Dag van de Thee vindt ieder jaar plaats op 15 december. Op die dag staan we stil bij de impact van theeproductie op arbeiders en telers in deze industrie. Ook besteden we vandaag extra aandacht aan prijsondersteuning en eerlijke handel. Met andere woorden, eens per jaar staan we nog bewuster stil bij de impact van theeteelt en bij het belang van fairtrade producten. Om die reden staat dit artikel in het teken van RIES Herbal Tea: een merk dat veel aandacht schenkt aan een eerlijk productieproces en daarmee een financiële ondersteuning van de Chinese minderheidsgroepering die de productie van de theeblends van RIES voor haar rekening neemt. Smaakt je kopje thee toch lekkerder door!

Leuke weetjes over thee

Wist je dat…

 • Meer dan de helft van alle geconsumeerde thee groeit in Azië (vooral China, India, Sri Lanka)
 • Na water is thee het meest gedronken drankje ter wereld.
 • Thee komt oorspronkelijk uit China, maar Groot-Brittannië staat erom bekend.
 • Bekende ’theesoorten’ zijn eigenlijk geen thee; denk aan rooibos, kruidenblends en gemberthee. Deze bevatten namelijk geen blaadjes van de theeplant.
 • De duurste high tea ter wereld vind je in Berkshire, Cliveden House: voor £ 550,00 per stel mag je genieten van exquise hapjes en exclusieve theesoorten.
 • Elke theesoort smaakt optimaal bij zijn eigen temperatuur.
 • De populairste theesoorten ter wereld zijn English Blend en Earl Grey. Eigenlijk jammer, want er zijn zoveel meer smaken! Denk aan groene thee (in het bijzonder matcha) of oolong.

RIES Herbal Tea: goed voor de weerstand

Over RIES Herbal Tea

Als hierboven al genoemd schenken we vandaag speciale aandacht aan RIES Herbal Tea. Dit merk doet namelijk prachtige dingen voor de thee-industrie; arbeiders en telers in het bijzonder. RIES verkoopt Oolongthee. Dit is een theesoort tussen groene en zwarte thee in met een frisse, fruitige smaak.

Bijkomende voordelen van de anti-oxidanten:

 • Gaat huidveroudering tegen
 • Antibacteriële werking
 • Draagt bij aan een detox van je lever (met positieve effecten op huidproblemen als acne of eczeem)

Verder is de thee looizuurarm en theïnearm. Dat maakt de theeblend geschikter om te drinken tijdens je zwangerschap dan bijvoorbeeld zwarte thee. Blijf echter altijd opletten en volg de adviezen van het Voedingscentrum.

Let op! RIES Herbal Tea schenkt in december en januari voor elke koker met basisthee of navulverpakking een verpakking aan de voedselbank.

Kruidenextracten

Wil je graag (letterlijk) meer uit je thee halen? Dan kan je bij RIES Herbal Tea ook flesjes met kruidenextracten kopen. Je voegt een aantal druppels toe aan je kop thee. Er zijn zes verschillende soorten, hieronder kun je lezen welke werking ze hebben:

 • Herbal Vital (op basis van ginseng, stimuleert doorbloeding van de spieren en verbetert opname van zuurstof)
 • Herbal Slim (door het kruid gentiana zorgen deze druppels voor een detoxwerking en het helpt bij vetverbranding)
 • Herbal Skin (ontstekingsremmend, gaat huidveroudering tegen en zorgt voor een egalere huid dankzij toevoeging van bamboe)
 • Herbal Immune Support (dankzij gember rijk aan verschillende vitaminen die een belangrijke bijdrage leveren aan een betere weerstand)
 • Warm & Relax (zorgt voor een betere doorbloeding en dus warmere handen en voeten; spieren en gewrichten worden soepeler en de haarkwaliteit verbetert)
 • Femme (voor een betere hormoonbalans en minder ‘vrouwenklachten’)

Algemene informatie over de thee

 • De theekoker bevat losse thee
 • Basisthee: € 18,95 (navulverpakking € 17,95)
 • Los kruidenextract: € 19,95
 • Combi thee en kruidenextract: € 36,90

Review van RIES Herbal Tea Warm & Relax

We ontvingen een koker basisthee en Warm & Relax – wat ideaal is, aangezien ik altijd koude handen en voeten heb. In Warm & Relax is het belangrijkste ingrediënt kaneel, dus een lekkere, subtiele toevoeging aan je thee. Omdat ik nog borstvoeding geef, neem ik maximaal één goede kop thee per dag.

De smaak zou ik inderdaad omschrijven als zacht en fruitig. Het is duidelijk geen zware, zwarte thee – ook niet als je per ongeluk vergeet dat je thee had staan en hem dus erg lang laat trekken, zoals ik. En dat fruitige vind ik zelf erg fijn. Na toevoeging van de druppels Warm & Relax merkte ik geen duidelijk smaakverschil. Dat kan wellicht komen doordat ik een vrij grote theebeker heb en daardoor de smaak van kaneel een beetje verloren gaat. Je ruikt het in elk geval wel; echt zo’n heerlijke herfstgeur.

Of mijn handen en voeten significant warmer zijn dan normaal kan ik momenteel nog niet beoordelen. Doordat ik minder dan zes weken geleden bevallen ben, kan dat ook te maken hebben met hormonale veranderingen en het feit dat mijn lijf weer terug naar de oude staat moet. Wat ik wel kan zeggen, is dat de thee echt heel lekker is. Los van de voordelen voor mijn gezondheid, al kan ik die ook wel gebruiken na afgelopen twee jaar, is het een goede toevoeging op de theesoorten die ik al dronk. En op deze Internationale Dag van de Thee voelt het extra prettig dat dit merk zo actief werkt aan een betere wereld!

inspiratie veertigdagentijd vasten tips

Review RIES Herbal Tea Herbal Slim en Herbal Vital

Mijn oudste dochter drinkt eigenlijk alleen maar Earl Grey en Oolong Tea, dus die was heel blij toen we weer een koker binnenkregen met de post. Om te kunnen detoxen wordt de combinatie Herbal Slim en Herbal Vital geadviseerd, dus dat hebben we afgelopen maand gedaan [februari 2023]. Met name de Vital druppels, die niet alleen ondersteunend werken maar ook energie geven, kon ik wel gebruiken met dat druilerige januariweer.

Wat ik fijn vind aan het detoxen, is dat je geen gekke dingen hoeft te doen. Thee drink ik toch wel, dus het is een kleine handeling om daar een paar druppeltjes aan toe te voegen. Ik merk wel dat ik minder hongergevoel heb met deze thee. Daardoor is het vaak makkelijker om gezonde keuzes te maken en al met al maakt dit dat ik me inderdaad vitaler voel. Los daarvan is oolong nog altijd echt een heerlijke thee, perfect om tijdens deze koudere maanden mee op te warmen.

Heb je vandaag stilgestaan bij de Internationale Dag van de Thee? En wat is jouw favoriete theesmaak?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven